HomeAnalýzyCeny bytů v Brně? Známe žebříček více než 20 městských částí

Ceny bytů v Brně? Známe žebříček více než 20 městských částí

Datum:

Podobné články

Metro index 2024: Bydlení na metru opět zdražuje

Za posledních 7 let, co sledujeme cenový vývoj v...

Od rekordů k propadům: Velká analýza realitního trhu v Česku

V roce 2021 jsme byli svědky rekordního počtu prodejů bytů a domů. Naopak rok 2023 přinesl obrat o 180 stupňů, kdy se trh propadl na nejnižší úroveň za posledních osm let. Tato analýza se zaměří na to, které kraje a města zažívají největší změny a jak se mění trendy na trhu s nemovitostmi.

Výpočet reprodukční ceny: Na jakou částku by měla být pojištěna vaše nemovitost?

Reprodukční cena V červenci 2023 spustila Česká asociace pojišťoven (ČAP)...

Realizované prodeje nemovitostí: Co nám říkají data z katastru?

Při sledování trhu s nemovitostmi se často zaměřujeme nejen...

V Jundrově zaplatíte za 60metrový byt po rekonstrukci o téměř 1 milión více než na sídlišti Vinohrady. V celkem 20 částech zaplatíte za střední byt více než 3 milióny korun. Opět jsme k cenám přidali i případnou výši splátky hypotéky včetně toho, kolik musíte mít vlastních prostředků, abyste „dosáhli“ na zajímavé úrokové sazby.

Brno je již dlouhodobě po Praze druhým nejdražším městem v Česku. I zde v poslední době zaznamenaly ceny nemovitostí strmý růst. My jsme se podívali na to, jak se liší ceny v jednotlivých městských částech.

V nejdražších oblastech, kterými jsou Jundrov, Brno-střed a Kohoutovice zaplatíte za 60metrový byt po kompletní rekonstrukci (alespoň kuchyň, koupelna a okna) v průměru o téměř 1 milión více než v nejlevnější části, Vinohradech.

V případě splátky hypotéky by byl rozdíl mezi nejdražší a nejlevnější městskou částí až 3 000 Kč měsíčně. To vše za předpokladu úrokové sazby 2,29 %, kterou je v době psaní článku (leden 2018) u některých bank možné získat, a splatnosti 30 let.

Omlouváme se všem obyvatelům městských částí Ivanovice, Jehnice a Ořešín, které jsme spojili do jedné. Příčinou bylo, že jsme chtěli mít dostatečný počet prodaných bytů, aby byl odhad ceny relevantní. V Útěchově jsme dokonce v důsledku nedostatku prodaných takovýchto bytů museli od určení ceny ustoupit. 

 

Nejnovější články