HomeAnalýzyCeny bytů v okresních městech - 2018 vs. 2017

Ceny bytů v okresních městech – 2018 vs. 2017

Datum:

Podobné články

Metro index 2024: Bydlení na metru opět zdražuje

Za posledních 7 let, co sledujeme cenový vývoj v...

Od rekordů k propadům: Velká analýza realitního trhu v Česku

V roce 2021 jsme byli svědky rekordního počtu prodejů bytů a domů. Naopak rok 2023 přinesl obrat o 180 stupňů, kdy se trh propadl na nejnižší úroveň za posledních osm let. Tato analýza se zaměří na to, které kraje a města zažívají největší změny a jak se mění trendy na trhu s nemovitostmi.

Výpočet reprodukční ceny: Na jakou částku by měla být pojištěna vaše nemovitost?

Reprodukční cena V červenci 2023 spustila Česká asociace pojišťoven (ČAP)...

Realizované prodeje nemovitostí: Co nám říkají data z katastru?

Při sledování trhu s nemovitostmi se často zaměřujeme nejen...

Kde od loňska ceny bytů stouply a kde naopak klesly? V některých městech jsme zaznamenali nárůst až o 34%, jiná i o 13% zlevnila. Prohlédněte aktualizovaný žebříček průměrných cen bytů v jednotlivých městech.

Prohlédli jsme byty k prodeji v 72 největších městech po celé České republice o rozloze 70 – 90 m2. Zprůměrovali jsme jejich ceny a porovnali s výsledkem našeho loňského výzkumu. Nezmapovali jsme jen Semily, kde jsme neměli dostatek materiálu.

Asi nikoho nepřekvapí, že prvenství nejdražších bytů si obhájila Praha. Povětšinou tu ceny ještě rostly. Třeba v Praze 4 až o 25%. Vysoké ceny, i když s mírným poklesem naleznete i v Brně, Hradci Králové či Berouně. Nejvýhodněji potom přijdete k bytu v Chomutově, Mostě a Karviné. 

Největší rozdíl od loňského roku tvoří ceny v Jeseníku, kde se byty prodražily o 34%. V Pelhřimově o 27% a jen o 2% zaostává už zmíněná Praha 4. Určitě budou mile překvapeni obyvatelé Náchodu a Karlových Varů, kteří si zde plánují pořídit nové bydlení. Ceny zde totiž meziročně klesly o 13%. O pouhé procento méně pak ve Strakonicích. V Blansku, Zlíně a Rakovníku zaplatíte za bydlení stejnou částku jako vloni.

Nejnovější články