HomeAnalýzyCeny bytů v lyžařských střediscích

Ceny bytů v lyžařských střediscích

Datum:

Podobné články

Metro index 2024: Bydlení na metru opět zdražuje

Za posledních 7 let, co sledujeme cenový vývoj v...

Od rekordů k propadům: Velká analýza realitního trhu v Česku

V roce 2021 jsme byli svědky rekordního počtu prodejů bytů a domů. Naopak rok 2023 přinesl obrat o 180 stupňů, kdy se trh propadl na nejnižší úroveň za posledních osm let. Tato analýza se zaměří na to, které kraje a města zažívají největší změny a jak se mění trendy na trhu s nemovitostmi.

Výpočet reprodukční ceny: Na jakou částku by měla být pojištěna vaše nemovitost?

Reprodukční cena V červenci 2023 spustila Česká asociace pojišťoven (ČAP)...

Realizované prodeje nemovitostí: Co nám říkají data z katastru?

Při sledování trhu s nemovitostmi se často zaměřujeme nejen...

Máte rádi zimní sporty a nebaví vás na hory neustále dojíždět? Připravili jsme pro vás srovnání českých lyžařských areálů dle toho, kolik kde zaplatíte za koupi menšího bytu, včetně případné výše splátky hypotéky. Vzhledem k současným možnostem krátkodobých pronájmů se tak může jednat i o slušnou investici. Který skiareál se stane vaším příštím domovem?

Jak vyplývá z článku publikovaného 7. ledna na webu idnes.cz (více zde), čím dál tím více lidí si kupuje apartmány na horách. Ty využívají nejen pro své vlastní potřeby, ale díky možnostem krátkodobých pronájmů na nich vydělávají ve dnech, kdy je neobývají.

 

My jsme pro vás připravili přehled sedmi předních českých lyžařských areálů seřazených dle toho, kolik v průměru utratíte za byt o velikosti 40 m2, který je buď v novostavbě a nebo prošel v posledních letech kompletní rekonstrukcí.

U každé oblasti jsme navíc spočítali orientační výši splátky hypotéky, pokud byste si vždy půjčovali 80 % z ceny kupovaného bytu a 20 % měli ve vlastních zdrojích. Splátka je počítána na 30 let a vycházíme z úrokové sazby 2,19 %, kterou je možné v době psaní článku (8. 1. 2017) u některých bank získat.

Nejhlouběji do kapsy budete muset sáhnout v případě koupě nemovitosti ve Špindlerově mlýně, kde zaplatíte téměř 4 milióny korun. Naopak na Dolní Moravě dáte za podobný byt jen 1 160 000 Kč. 

 

Nejnovější články