HomeAnalýzyMetro indexMetro index 2017- Kolik stojí byty v okolí jednotlivých stanic metra

Metro index 2017- Kolik stojí byty v okolí jednotlivých stanic metra

Datum:

Podobné články

Metro index 2024: Bydlení na metru opět zdražuje

Za posledních 7 let, co sledujeme cenový vývoj v...

Bydlení na metru zlevňuje. Nejlevněji seženete byt na Černém Mostě

Poprvé od publikování našeho metro indexu v roce 2017...

Průměrná cena za byt na Áčku překročila 11 milionů

Ceny bytů v okolí pražského metra rostou, v některých lokalitách i...

Ceny bytů u stanic metra na okraji Prahy vzrostly za rok i o 30 %

Již po páté jsme zpracovali přehled cen bytů u...

Ceny bytů dále rostou. Od října loňského roku někde i o více než 20 %.

I přes zpomalení ekonomiky a nejrůznější vládní omezení ceny...

V přeplněných pražských ulicích je metro mnohdy nejrychlejším dopravním prostředkem. V případě, že bydlíte kousek od některé z jeho stanic, můžete se během pár desítek minut dostat do mnoha důležitých částí našeho hlavní města.

Pokud si nový domov teprve plánujete pořizovat, nyní můžete zjistit, že o 10 minut delší cesta podzemkou vám může ušetřit i milióny korun. Ceny za metr čtvereční nového nebo kompletně zrekonstruovaného bytu v okolí jednotlivých stanic se totiž pohybují od 48 500 Kč na Hájích až po 135 000 u Staroměstské. To je u 80 metrového bytu 3 880 000 Kč v případě konečné stanice metra C nebo 10 800 000 Kč v centru Prahy. Přitom tuto vzdálenost zvládnete městskou hromadnou dopravou pod 30 minut.

Ze všech 61 stanic, které jsou v současné době v provozu, jsou pouze 3, u kterých se výše zmíněné středně velké byty prodávají v průměru za méně než 50 000 Kč/m2. Jsou jimi poslední 3 stanice trasy C (Chodov, Opatov a Háje).

Obecně platí, že směrem k okrajům jednotlivých tras ceny výrazně klesají a průměrná cena za m2 se pohybuje kolem 60 000 Kč u posledních několika zastávek. Výjimkou je však západní konec „Áčka“, který vede z Dejvic směrem k letišti Václava Havla a následně se stáčí k Motolu. Zde si i předposlední stanice metra Petřiny drží hodnotu přes 80 000 Kč/m2.

Nejnovější články