HomeAnalýzyZa kolik letos pořídíte byt nedaleko stanice metra (rok 2018 vs. 2017)

Za kolik letos pořídíte byt nedaleko stanice metra (rok 2018 vs. 2017)

Datum:

Podobné články

Metro index 2024: Bydlení na metru opět zdražuje

Za posledních 7 let, co sledujeme cenový vývoj v...

Od rekordů k propadům: Velká analýza realitního trhu v Česku

V roce 2021 jsme byli svědky rekordního počtu prodejů bytů a domů. Naopak rok 2023 přinesl obrat o 180 stupňů, kdy se trh propadl na nejnižší úroveň za posledních osm let. Tato analýza se zaměří na to, které kraje a města zažívají největší změny a jak se mění trendy na trhu s nemovitostmi.

Výpočet reprodukční ceny: Na jakou částku by měla být pojištěna vaše nemovitost?

Reprodukční cena V červenci 2023 spustila Česká asociace pojišťoven (ČAP)...

Pokud jste loni mohli koupit byt v okolí některých pražských stanice metra pod 4 miliony, letos už budete muset sáhnout do kapsy mnohem hlouběji. Hodnota bytů v některých lokalitách během jednoho roku vzrostla až o 40%! Chcete naopak zjistit, kterým oblastem se růst vyhnul? Čtěte dál.

Bude tomu již rok, co jsme pro vás připravili článek s přehlednou mapou stanic metra a tržních cen bytů v Praze. Dle vašich kladných reakcí jsme se rozhodli mapu aktualizovat pro rok 2018 a některé výsledky nás velmi překvapily. Posvítili jsme si opět na 80metrové byty po rekonstrukci.

           U čtvrtiny stanic byty podražily o více než 20%. Největší nárůst zaznamenaly stanice podél trasy A (v průměru o 15 %), kde se cena vyšplahala nad 100 000 Kč za m2. Větší zdražení dostihlo i jižní okraj trasy C (Chodov, Opatov a Háje), kde ještě loni bylo možné koupit 80 metrové byty do 4 mil. Kč. Letos již si budete muset připravit miliónů 5!

Stejně tak je ale i čtvrtina stanic v jejichž okolí ceny nevzrostly ani o 5%. Jednou z takových oblastí je východní konec trasy B (Černý most, Rajská zahrada a Hloubětín).

Podívejte se na kompletní přehled níže.

 

Nejnovější články